home

Interiors

06-06-2016

 

 

 

 

Interiors is een serie waar ik net mee begonnen ben. Het begon met een foto van een raam en een boek, met lichtval op dat boek. Ik bedacht me dat we met z'n allen in een interieur wonen, een woning, maar dat de term interieur ook staat voor onze binnenwereld. Het leek me mooi om beiden te combineren. De woning waarin we wonen en onze binnenkamers.


State of mind

06-06-2016

 

 

 

 

State of mind is een serie foto's die gemaakt zijn vanuit een emotie en een verhaal daaromheen. Eigenlijk is de foto een moment uit dat verhaal. Ik probeer te laten zien dat iedereen een verhaal heeft en dat emoties daarbij een rol spelen.


Over de projecten

31-10-2013

Achtung :

De serie Achtung ! is ontstaan omdat ik mij betrokken voel bij het onderwerp discriminatie. Hoe kan dit onstaan en hoe ontspoort het , en wat zijn de gevolgen ervan voor individuen. In een oorlog zoals de Tweede Wereldoorlog, die bij velen van ons nog leeft, is heel duidelijk geworden hoe verwoestend discriminatie kan zijn en wat de gevolgen daarvan zijn in de levens van onschuldige mensen. Ik heb veel literatuur en dagboeken gelezen van betrokkenen. Steeds weer wordt op de lezer een dringend beroep gedaan : laat het niet meer gebeuren ! Geef het door ! Vanhieruit heb ik de serie gemaakt. Ik heb reizen ondernomen naar historische plekken en deze dienen als achtergrond voor een reconstructie van de geschiedenissen van slachtoffers van discriminatie.  Hun verhalen hebben als uitgangspunt gediend.


Lost in Europe :

Zwervend door Europa met mijn camera.  In Europa zijn prachtige verstilde hoekjes te vinden waar niemand naar omkijkt. Hun schoonheid wordt onthuld door een bepaalde lichtval en een streling van de wind. In grote en kleine steden en dorpen liggen ze stil en in het donker te wachten tot het moment waarop ze weer worden gevonden,
gezien en onthuld door een reepje zon. Verloren schoonheid nog eenmaal belicht.


Hurt

Kinderen zijn kwetsbaar. Ze lijken vaak zo flexibel en sterk . Maar kinderen zijn helemaal afhankelijk van ons. En het is moeilijk voor ze om onder woorden te brengen wat ze voelen. De niet leuke dingen die ze meemaken. Scheiding, ruzie, onbegrip voor hun wereld, mishandeling. Maar je kunt het vaak wel aan ze zien. Ik wil met deze serie laten
zien wat ze voelen. Het is vaak iets subtiels in een gezicht, maar het is er wel.